Nieuw busje vergroot toegankelijkheid en comfort voor gasten van Zorgcampus Denderrust

23/02/2024

Delen op:


Met de aanschaf van een gloednieuw busje, staan de dagverzorgingscentra De Regenboog en De Regendruppel in Herdersem, onderdeel van Zorgcampus Denderrust, klaar om hun gasten elke dag van huis op te halen en naar het centrum te brengen.

Het nieuwe Renault-busje, dat op maat is gemaakt om comfort en toegankelijkheid te bieden aan alle gasten, heeft een ruim interieur, speciale voorzieningen voor rolstoelgebruikers en moderne veiligheidskenmerken.

“Vanaf de eerste rit merkte ik dat de gasten het extra comfort weten te waarderen,” deelde chauffeur Jonathan Bibaut. “Sommigen kijken al uit naar hun volgende rit met het busje.”

“Dit busje stelt ons in staat om meer mensen te bereiken en hen de steun en zorg te bieden die ze nodig hebben,” merkte Maaike Heymans, de teamcoach van de twee dagverzorgingscentra,  op. “We geloven dat iedereen recht heeft op een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze kunnen deelnemen aan activiteiten die hen helpen te groeien.”

Zorgcampus Denderrust beschikt nu over drie busjes om ouderen uit Aalst en omgeving naar de dagverzorgingscentra te brengen. Elke week komen meer dan 80 gasten naar een van de dagverzorgingscentra voor zorg en een zinvolle dagbesteding.

Maar de ambities van Denderrust reiken nog verder.

De afgelopen twee jaar zijn de 143 residentiële bewoners en het centrum voor kortverblijf De Wegge verhuisd naar de nieuwbouw met ruimere kamers. Eind dit jaar verhuist Dagverzorgingscentrum De Regenboog naar een gloednieuw gebouw waar ze de gasten zullen onthalen in een extra ruim kader met alle comfort. Daarnaast omvat de zorgcampus ook 29 assistentiewoningen en het lokaal dienstencentrum De Dendervallei.

 


Delen op: