Evolutie van het bouwproject

09/02/2023

Delen op:


Denderrust investeert in de vernieuwing en uitbreiding van haar zorgcampus. Vanuit onze visie, waarbij de bewoner centraal staat in onze dienstverlening, wensen wij met de realisatie van dit toekomstproject de meest geschikte woon- en leefomgeving, de juiste omkadering en de beste zorg aan te bieden.

In combinatie met de verdere uitbouw van gerichte (interne en externe) dienstverlening beogen we vooral een open en voor iedereen toegankelijke omgeving te creëren welke nog meer een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de Herdersemse leefgemeenschap.

In april 2022 hebben 77 bewoners hun intrek genomen in ‘Den Oudenhof’. Dit gebouw omvat één open en twee beschermde afdelingen: respectievelijk ’t Schuitje, De Hovenier en De Lindekens. Elke afdeling heeft twee leefgroepen met elk 12 tot 15 bewoners. De ruime kamers situeren zich rond een leefruimte met een eigen keukentje.

Eind september 2023 zijn de bewoners van Waterval en Meander naar het tweede nieuwe gebouw ‘De Vlieguit’ verhuisd. Dit gebouw bevat drie open afdelingen: De Witborstel, De Gareelmaker en Bij De Kuiper. De Wegge zal een aparte leefgroep vormen voor de tien kortverblijfkamers.

In een derde fase verbouwen we het huidige hoofdgebouw. Tegen 2025 komen er ruimtes voor het dagverzorgingscentrum, het LDC, de kapper en pedicure, het onthaal en de administratieve diensten.

 

Dit ambitieuze toekomstproject is het werk van velen, geconcentreerd rond een samenwerkingsverband tussen architectenbureau czaar (vroeger A33), bouwonderneming Juri en Denderrust. De gezamenlijke expertise, competentie en ervaring staan garant voor het welslagen van dit onderscheidend woonzorgproject.

 


Delen op: