Zorgaanbod

Een gedifferentieerd zorgaanbod op maat en in harmonie met onze directe omgeving, waarbij wij ook de hand reiken naar de thuiszorg, laat WZC Denderrust vzw toe te evolueren tot coördinator van een professioneel zorgnetwerk, dat antwoorden biedt op complexe maatschappelijke zorgvraagstukken.

Lees hieronder meer over de zorgmogelijkheden die WZC Denderrust vzw aanbiedt.

 

WZC Denderrust vzw beschikt over een aantal open en gesloten afdelingen. Elke verdieping heeft een ruime leefruimte met TV hoek. Er zijn 3 open afdelingen (Waterlelie, Meander en Waterval) en 2 beschermende, gesloten afdelingen (Fonteintje en Rietveld) voor bewoners die meer zorg en toezicht nodig hebben. 

Bekijk hier enkele foto's.

Lees meer

Binnen het residentieel verblijf kunnen ook personen voor een korte periode in WZC Denderrust vzw verblijven. Het doel van een kortverblijf is zowel voor fysiek afhankelijke als niet fysiek afhankelijke personen een tijdelijk verblijf aan te bieden zodanig dat de gebruiker na een zekere periode van rust of herstel terug thuis zelfstandig of met hulp van de thuiszorg en de mantelzorg kan verblijven.  

Bekijk hier enkele foto's.

Lees meer

De dagverzorgingscentra richten zich tot personen die op zoek zijn naar sociale contacten met leeftijdsgenoten.

Personen die nood hebben aan (re)activering, toezicht of begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven kunnen hier terecht. 

Bekijk hier enkele foto's.

Lees meer

Nadat de zustergemeenschap in 2006 besloot het klooster te verlaten kon WZC Denderrust vzw dit gebouw verwerven. Na de grondige verbouwing van het oorspronkelijke kloostergebouw en de oprichting van een volledig nieuwe achterbouw werden midden 2011 29 assistentiewoningen (’t Oud Klooster) ter beschikking gesteld binnen deze gebouwen. 

 Bekijk hier enkele foto's.

Lees meer

Kinderdagverblijf 't Jozefientje is verbonden aan WZC Denderrust vzw en wordt sinds 1 januari 2016 uitgebaat door Mevr. Cindy Vermeer (kinderdagverblijf De Groene Kikker).

Het kinderdagverblijf staat voor geborgenheid, betrokkenheid en veiligheid en biedt professioneel verantwoorde kinderopvang in een huiselijke sfeer.

’t Jozefientje biedt plaats aan 22 kindjes van 0 tot 3 jaar en staat onder toezicht van Kind en Gezin. Meer info op www.tjozefientje.be

 

Lees meer

Het is voor velen een droom om zo lang mogelijk thuis te wonen. Je wilt je zelfstandigheid zo veel mogelijk behouden! Toch ondervinden velen hierbij wel enkele moeilijkheden. De ergotherapeut kan je ondersteuning bieden bij alledaagse activiteiten, hobby’s, sociale contacten en mobiliteit. Via advies, training, hulpmiddelen of het aanpassen van de woning, streven we ernaar om je zolang mogelijk zelfstandig en zo comfortabel mogelijk in je eigen leefomgeving te laten wonen.

Klik hier voor meer info 

Lees meer